vineri, 13 martie 2009

Cura de slabire si detoxifiere cu chifle si lapte

Oboseala si kilogramele in plus sunt adeseori urmarile unei digestii aflate in dificultate.Intestinul -: cuptorul de ardere"-este practic infundat.De vina sunt : mancatul in fuga si prea des si portiile prea mari, care-l molesesc. Reziduurile toxice se depun fara nici o noima .Celebrul medic austriac dr F.X. Mayr a initiat un contra- tratament : cura de post cu chifle si lapte , care curatata intestinul si pune in miscare digestia.Datorita acestui regim de detoxicare, puteti slabi rapid ( cca 700 g pe zi )
Principiul Curei
" Asa cum frunzele unui copac se hranesc din radacina , intestinul este radacina omului ", spunea dr.Mayr.Dieta initiata de el, si anume cu chifle si lapte, are drept scop curatarea si inatrirea intestinului. Pentru medicul austriac era important ca pacientii sa exerseze un nou comportament alimentar. Rolul chiflei uscate este sa reactiveze mestecatul facut ca lumea, temeinic si indelungat, pentru a stimula enzimele digestive existente deja in cavitatea bucala. In ce priveste laptele , al doilea aliment al dietei, el contine albumina, vitamine si microelemente importante si produce senzatia de satietate pe parcursul regimului. Inainte de a fi consumate, chiflele trebuie lasate sa se usuce la aer, intre 2- 4 zile. Abia cand devin greu de mestecat, ca guma, sunt bune de mancat.
Sare amara in fiecare dimineata
Pentru a curata intestinul temeinic trebuie sa beti in fiecare dimineata, pe stomacul gol , un pahar de apa cu sare amara. Accelereaza descompunerea toxinelor si formeaza refluxul stomacal si rectal care goleste odata pe zi intestinul gros. Dizolvati o lingurita rasa de sare amara ( de la farmacie) in 1/4 l apa calduta. Adaugati, eventual, cateva picaturi de zeama de lamaie, pentru ameliorarea gustului. Pentru a preintampina golirile spontane ale intestinului e bine sa stati o vreme in preajma toaletei.
Lichide multe
Apa elimina substantele toxice din organism si de aceea este indicat sa beti multe lichide -apa minerala plata sau apa de la robinet, daca este curata, sau ceaiuri calde, neindulcite.
Regula de baza: pana la greutatea de 50 kg 5 l de lichide pe zi, intre 5- -90 kg = 3-6 l de lichide pe si peste 90 kg =6 litri de lichide pe zi .
Ceaiuri de plante
Le puteti alege sau combina dupa preferinta , fiecare avand alt efect: anasonul ( antispasmotic), chimenul ( accelerator al digestiei), feniculul ( carminativ- expulzeaza gazele din intestin), roinita (calmant al nervilor), valeriana si sunatoarea (reechilibrante sufletesti), paducelul ( intaritor al circulatiei sanguine ), papadia ( dezintoxicant si intaritor al ficatului), florile de tei ( sedativ si detoxifiant prin piele) si rozmarinul (energizant).
Reguli obilgatorii
Indiferent daca postiti sau nu ,regulile alimentare de mai jos trebuie respectate permanent :
  • Mestecati bine de ot, ideal : 30-50 de ori pe imbucatura.
  • Nu beti lichide in timpul mesei , ci cu o ora inainte sau dupa masa. Altfel se dilueaza enzimele digestive si nu mai au nici un efect .
  • Nu mancati niciodata obositi, pentru ca astfel oboseste si sistemul dv digestiv.
  • Odihniti-va cca 15 minute inainea meselor, pentru ca stresul blocheaza digestia.

Inainte de cura ( cura pregatitoare )

Organismul trebuie pregatit pentru post cu 1- 3 zile inainte : Luati micul dejun si masa de pranz la o distanta de 4 ore .Nu consumati grasimi si dulciuri. Dupa ora 15 sunt interzise cruditatile, iar seara beti circa 3/4 l de ceai de plane , cu o lingurita de miere si cateva picaturi de zeama de lamaie sau de portocala.Renuntati complet la cafea la ceai negru si la tutun.

Cura propriu - zisa

Pentru un efect optim , cura trebuie sa dureze 5- 7 zile. Dimineata si la pranz : taiati in felii de grosimea unui deget chifla usata sau luati o imbucatura si mestecati- o de 30 -50 de ori, pana ce se transforma intr-un terci. Abia sorbiti o ligurita de lapte ( la fiecare masa maxim 250 ml lapte).Atentie ! Laptele nu trebuie baut ci supt din lingura, dupa care mestecati din nou terciul cu laptele de 20 -30 de ori , inainte sa le inghititi.

Respectati procedeul pana ce mancati toata chifla, ceea ce poate sa dureze ( daca mestecati corect) pana la 45 minute. daca cumva va mai este foame, puteti manca, in acelasi mod , inca una poua chifle.

Seara:beti circa 3/4 l l ceai de plante, impartit in 3 portii: ora 17, ora 19 si ora 21.

Dupa cura

Este vorba de 3 zile , in care oranismul se readapteaza la alimentatia solida. Mancati in continuare incet si mestecati bine !
Dimineata si seara :1-2 felii de paine de seara(prajita, o chifla sau o felie de paine neagra, unsa cu putin unt sau branza de vaci. Deasupra: miere, sunca slaba de manzat sau branza (cascaval) degresata.
In prima zi, la pranz: supa de baza. Fierbeti 20 minute o supa din cartofi, morcovi, telina, dovlecel, patrunjel verde si radacina , leustean, cu putina sare si circa 350 ml de apa. Strecurati-o si dregeti-o cu o lingurita de smantana subtire ( puteti manca si legumele fierte).
A doua si a treia zi la pranz : aceeasi supa de baza, plus cartofi fierti si legume dunsuite ( de ex . castraveti, morcovi, dovlecei).

Intrebari si raspunsuri


1. De ce este interzisa apa gazoasa ?

Postul produce el insusi acid . Mai ales in ziua a doua si a treia, nivelul acestuia creste, iar dioxidul de carbon ar "impovara" in plus organismul.

2. Nu-mi place laptele , ce e de facut?
Inlocuiti-l cu iaurt natural, branza slaba de vaci, chefir, lapte de soia, zer sau ceai de plante.
3. Sunt normale ameteala si durerile de cap?
Ele sunt provocate de lipsa unor alimente precum cafeaua sau ceaiul. Problemele dispar, dupa circa 3 zile, dar trebuie sa beti neaparat lichide suficiente. Daca nu dispar, mai mancati seara o felie de paine prajita sau uscata si faceti o clisma . Ia durerile de cap.

4. De la ce provine stratul lipicios care se depune pe limba ?
Limba este partea vizibila , terminala a intestinului , lung de 7 m. Intestinul arata asa in totalitate.Fiinca in timpul postului este transformat intr-un organ de dezintoxicare, deseurile se depun pe limba.Cu cat e mai inchisa la culoare, cu atat mai repede trebuie sa scapati de toxine - respectiv reziduuri.
5. Cum poate fi combatut mirosul neplacut al gurii?
Substantele toxice sunt expirate prin plamani . Impotriva mirosului neplacut , puneti pe limba o picatura (pura 100%) de ulei de menta.


6. Ce se intampla cand stomacul si intestinul chioraie si galgaie ?
Sunt srigatele de bucurie ale intestinului dvs. ! Se trezeste din stadiul de amorteala si redevine , in sfarsit , activ.
7. Daca ma simt slabita pe parcursul curei, trebuie s-o intrerup?
Din pacate, da. Pentru ca in acest caz nu mai este o cura cu efecte pozitive dorite.

8. De ce apare senzatia de fericire ?
Postul produce hormonul fericirii , asa numitele endorfine. Fenomenul se datoreaza unui stravechi model comportamental. Inaine, cand i se facea foame , omul trebuia sa vaneze: endorfinele il activau, mintea ii devenea vioaie, era gata sa-si indeplineasca datoria.




Preluat din "Asul Verde'

Un comentariu:

  1. Nu vreau sa deranjez sau sa supar dar,as dori sa aduc in atentia cititorilor acestui blog faptul ca ,in detoxifierea organismului un rol important il poate juca si cafeaua,stiut fiind faptul ca aceasta este un antioxidant natural.
    Acum exista singura CAFEA 100% NATURALA din lume in amestec cu plante si condimente naturale-"FITNESS-ANTIOXIDANT-COFFEE"
    Lemon Vervain(cunoscuta la noi ca VERBINA)este una dintre aceste plante,ea avand un foarte puternic efect antioxidant.Alte plante din continut(in total 16)sunt:Ceai verde;Ghimbir;
    Scortisoara;Lemn dulce;Ginseng;Anason-stea si chinezesc;Menta dulce si salbatica.
    Pentru inf.detaliate privind ingrediente si beneficiile vizitati:www.fitnesscoffee.ro .

    RăspundețiȘtergere