vineri, 19 decembrie 2008

Dieta hiperproteica -etapa a 3- a

Etapa a treia incepe in momentul in care am ajuns la greutatea dorita .In aceasta etapa reintroducem in alimentatie majoritatea legumelor si fructelor, urmand principiile alimentare stabilite in etapele precedente si tind sub control cantitatea de zahar consumata zilnic ne vom putea mentine la greutatea dorita .
Mai adaugam totusi ca la consumul unei glucide glicemia creste mai mult sau mai putin in functie de natura acesteia , astfel trebuie sa tinem cont de Indexul glicemic al alimentelor ;acest lucru ne va ajuta sa introducem in alimentatia noastra alimente care pana acum ne erau interzise .




  • Indexul glicemic este cu atat mai mic cu cat alimentele sunt mai putin tinute pe foc ,cu cat alimtele sunt mai solide ; de aceea este recomandat sa evitam supele deoarece acestea maresc indexul glicemic .

  • Fibrele reduc indexul glicemic ;dar asocierea alimentelor bogate in fibre cu grasimi fac ca IG sa cresca in timp ce asociere cu proteine fac sa scada .

Stiind care este Pragul meu glicemic si datorita indexului glicemic cantitea de zahar de care vom tine cont pt un aliment o vom calcula in felul urmator :


ex :



  1. 100 g de orez integral fiert are 20 g zahar

indexul glicemic este 50


cantitatea de glicide pe care eu o iau in calcul pt a pragul meu glicemic este :


20 x 0,50 =10 g glucide


2. o felie de pane integrala contine 7 g zahar


indexul glicemic este 50


cantitate de zahar pe care o iau in calcul este :

7 X 0,5 =3,5 g glucide

Un tabel cu indexul glicemic al catorva alimente am gasit aici : http://www.anti-aging-systeme.com/menu/shop/getExt.php?site=Index%20Glicemic

Nu in ultimul rand trebuie spus ca sunt persoane care abordeaza numai una din etapele acestei diete ;si in acest caz s epot pierde in greutate oricate kg dorim dar pt a optine o schimbare a metabolismului este indicat sa trecem prin toate cele 3 etape



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu