Mai adaugam totusi ca la consumul unei glucide glicemia creste mai mult sau mai putin in functie de natura acesteia , astfel trebuie sa tinem cont de Indexul glicemic al alimentelor ;acest lucru ne va ajuta sa introducem in alimentatia noastra alimente care pana acum ne erau interzise .
- Indexul glicemic este cu atat mai mic cu cat alimentele sunt mai putin tinute pe foc ,cu cat alimtele sunt mai solide ; de aceea este recomandat sa evitam supele deoarece acestea maresc indexul glicemic .
- Fibrele reduc indexul glicemic ;dar asocierea alimentelor bogate in fibre cu grasimi fac ca IG sa cresca in timp ce asociere cu proteine fac sa scada .
Stiind care este Pragul meu glicemic si datorita indexului glicemic cantitea de zahar de care vom tine cont pt un aliment o vom calcula in felul urmator :
ex :
- 100 g de orez integral fiert are 20 g zahar
indexul glicemic este 50
cantitatea de glicide pe care eu o iau in calcul pt a pragul meu glicemic este :
20 x 0,50 =10 g glucide
2. o felie de pane integrala contine 7 g zahar
indexul glicemic este 50
cantitate de zahar pe care o iau in calcul este :
7 X 0,5 =3,5 g glucide
Un tabel cu indexul glicemic al catorva alimente am gasit aici : http://www.anti-aging-systeme.com/menu/shop/getExt.php?site=Index%20Glicemic
Nu in ultimul rand trebuie spus ca sunt persoane care abordeaza numai una din etapele acestei diete ;si in acest caz s epot pierde in greutate oricate kg dorim dar pt a optine o schimbare a metabolismului este indicat sa trecem prin toate cele 3 etape
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu