luni, 17 noiembrie 2008

Cuperoza

Cuperoza este o boala de piele ce afecteaza femeile de varsta mijlocie .
Se localizeaza mai ales pe pometi ,nas ,mai rar pe toata fata .
Persoanele afectate de cuperoza au fata de un rosu violent care deranjeaza atat din punct de vedere estetic ,cat si fizic ,deoarece au senzatia de arsura si uscaciune a tenului ;mai mult decat ata ,jumatate dintre persoanele care au cuperoza cronica sufera si de migrena .
.

Predispozitii .

Persoanele cu fata sensibila si uscata sunt mai predispuse la aparitia cuperozei ,dar asta nu inseamna ca boala nu apare si la persoanele cu tenul gras daca pielea este expusa in aer liber ,la intemperii .

Sezonul rece favorizeaza deasemenea cuperoza .Variatiile de temperatura, ingestia de alcool ,de bauturi sau de alte alimente fierbinti provoaca aparitia puseelor de cuperoza .

Cauzele care duc la aparitia cuperozei :.

- dereglari hormonale
- alimentatie gresita
- tutunul
- alcoolul
- unele medicamente
- poluarea
- abuzul de soare
- produse cosmetice folosite necorespunzator sau expirate



Tratamentul cupozei




Afectiunea se agraveaza dc nu ne prezentam la medic de la primele simptome .


Tratamentul este general ,pe baza de antibiotice , dar si local .


Crioterapia (masajul cu azot lichid ) este indicata in tratamentul cuperozei deoarece nu are reactii adverse .Deasemenea se mai folosesc electrocoagularea telangiectaziilor, fotocoagularea cu laser argon ,masaj de drenaj .

Metronidazolul aplicat local dar si oral are efecte foarte bune .




Ingrijire



Obrazul trebuie spalat cu apa la temperatura camerei ;nu se folosesc notiuni alcoolice, astringente. Evitati schimbarile bruste de temperatura ,expunerea la soare .

Tenul trebuie protejat de intemperii cu o crema grasa.

Obrazul nu se maseaza ci se aplica zilnic comprese cu infuzie de musetel si extract de hammamelis sau aplicarea unei lotiuni cu apa de hammamelis ,infuzie de musetel ,apa de trandafir si infuzie de ceai natural .

Se evita pe cat posibil alcoolul ,condimentele ,mezelurile, sosurile, conservele, se reduce consumul de paine si paste fainoase . Se recomanda din belsug legume si fructe proaspete .

Retete naturiste pentru comabaterea cuperozei .

Banane, miere si flori de tei.


Zdrobiti o bucata de banana coapta, amestecati-o cu o lingurita de untdelemn de masline si cu o jumatate de lingurita de miere cristalizata. Intindeti crema obtinuta pe zonele atinse de cuperoza si lasati sa actioneze un sfert de ora. Clatiti-va cu apa calduta si uscati-va fara a va freca. Dimineata si seara, tamponati-va obrazul cu infuzie de tei (o lingurita la o cana de apa)..
Metoda trebuie repetata pana la vindecare.

Comprese cu musetel


Luati 3-4 linguri pline cu varf de flori de musetel (daca sunt proaspete - 5 sau 6), opariti-le cu un litru de apa clocotita si lasati-le sa se infuzeze 10 minute, intr-un vas cu capac. Inmuiati tampoane de vata si puneti-le pe zonele afectate ale fetei. Acoperiti-le cu folii mici, de plastic. Lasati sa actioneze 15 minute. Procedeul trebuie repetat de 2-3 ori pe zi..

Alifie de leurda


Pregatiti o pomada din frunze de leurda, mixate sau macinate, amestecate cu untdelemn de masline, pana ce obtineti o pasta moale. Se aplica pe fata in fiecare zi. Reteta are si mai multa eficienta daca mancati leurda proaspata, pusa pe o felie de paine cu unt. Este un dezinfectant exceptional.


Machiajul tenului cuperozic

Pentru a masca cuperoza trebuie sa folositi stick corector verde .

Peste el se aplica un fond de ten special care rezista la caldura sau apa si are factor de protectie solara.

Se aplica in cantitati mici , cu ajutorul unui buretel umezit in apa termala .
Umezirea buretelului asigura un machiaj lejer si natural .La final, cu ajutorul unei pensule, se aplica putina pudra .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu