marți, 17 februarie 2009

Dieta rapida de slabire cu portocale


Cu aceasta dieta slabesti 2 kg in 4 zile .

Daca iti plac portocalele, ai acum ocazia sa ajungi la silueta visata fara prea mult efort.
Portocalele fac minuni in privinta siluetei, deoarece contin nu numai vitamine si minerale, ci si enzime care ajuta la slabit .

In loc de mic dejun ...

... bea in fiecare dimineata cate un pahar de suc de portocale, iar ca gustare alege un iaurt degresat amestecat cu bucatele de portocale. Seara poti manca un bol de supa limpede de legume cu o felie de paine neagra sau , daca preferi portocale .

Pranzul din prima zi

Ingredinente:
- 2 portocale
- 200 g varza acra
- 0 lingura ulei
- sare, piper

Preparare:
Portocalele se curata de coaja, se desfac si se taie bucatele. Varza acra se taie marunt. Uleiul se pune intr-o tigae si se adauga varza lasandu-se sa se caleasca putin. Se adauga portocalele si 75 ml de apa. Se lasa sa fiarba 10 minute si se condimenteaza. Enzimele din portocale impreuna cu vitamina C continuta in varza acra formeaza o echipa imbatabila de ardere a grasimilor .

Pranzul de a doua zi
Ingredinete:
- 125 g file de porc
- o lingurita de ulei
- o jumatate de ceapa
- un catel de usturoi
- sare , piper, scortisoara, cimbru
-150 g rosii
- jumatate de lingurita de unt
- o portocala
Preparare:

Carnea se taie felii si se prajeste in ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se scoate din tigae .Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc putin. Se adauga un praf de scortisoara, cimbru si rosiile taiate foarte marunt. Se toarna 100 ml apa si se lasa sa fiarba 7 minute. Se ia de pe foc, se pune carnea in sos si se lasa 20 de minute. Portocala se curata si se taie in bucati mici, se caleste separat in unt si se adauga carnii. Poate fi consumat cu 50 g orez fiert.

Panzul pentru a treia zi

Ingrediente :
- 150 g piept de pui
- 100 g orez
- sare, piper
- 2 lingurite de ulei
-75 g smantana
- un ardei gras
- o ceapa mica
Preparare:

Orezul se fierbe in apa cu putina sare si se caleste. Pieptul de pui se taie fasii si se prajeste la foc mic in ulei. Ceapa se curata si se taie marunt. Se caleste cu pieptul de pui , apoi se adauga ardeiul gras spalat, curatat si taiat bucatele. La final se aduga smantana, se sareaza se pipereaza si se mananca cu orezul fiert si doua portocale de marime medie .

Pranzul pentru a patra zi

Ingrediente :

- 4 potocale
- 2 mere
- 0 banana
- un kiwi
- sare de lamaie

Preparare :
Fructele se curata si se taie cubulete. Se pun intr-un bol, iar deasupra se presara putina sare de lamaie.

Beneficiile portocalelor

Portocalele sunt bogate in vitamine (A, B, C) si minerale ( calciu , sodiu, potasiu, magneziu, cupru, sulf si clor). Continutul lor de fibre este de 0,3%, iar cel de fier de 0,3 mg la 100g. Portocalele sunt usor de digerat- zaharul pe care il contin este imediat absorbit in sange si transformat in energie. Stimuleaza fluxul sucurilor digestive si echilibreaza dezvoltarea bacteriilor din intestin . Se crede chiar ca portocalele ar creste longevitatea .

Ce efecte au citricele

  • Hidrateaza intens organismul;
  • au o actiune diuretica;
  • funizeaza minerale esentialepentru ca oasele sa fie puternice;
  • datorita materiei fibroase pe care o contin, au efect laxativ;
  • au o actiune tonica asupra corpului;
  • elimina eficient toxinele din organism
Nu uita insa ca daca vrei sa slabesti trebuie sa faci miscare in fiecare zi. Chiar daca nu consumi multe calorii, arderea lor si a pernutelor de grasime este conditionata si de efortul fizic. Profita acum de moment si incepe sa faci miscare in mod regulat, cel putin 30 de minute pe zi .


Preluat din "Libertatea pentru femei "


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu