miercuri, 14 ianuarie 2009

Mituri despre alimente -continuare

Ce si cat sa bem

  1. Un suc de portocale are mai putine calorii decat un pahar de alcool.

E o problema de cantitate:un deget de whisky are mai putine calorii decat un pahar mare de suc de fructe



2. Vinul alb e mai slab decat cel rosu .

Din pucnt de vedere al concentratiei alcoolice , nu exista diferente majore intre vinul alb , roze si cel rosu .



3. Mai bine nu bei in timpul mesei pentru a evita indigestia .

Apa naturala nu ar trebui sa creeze probleme ,chiar dc e adevarat ca in catitati mari poate dilua sucurile gastrice,ceea ce ar putea duce la incetinirea digestiei





De tot felul....


  1. Uleiul de masline, presat la rece, e mai putin gras .

Toate tipurile de ulei contin aceeasi cantitate de grasime .Presarea la rece s erefera doar la metoda de productie .



2. Branza se consuma la sfarsitul mesei .

Branza se Branza e bogata in proteine si grasimi .Deci, ar trebui consumata ca o altenativa la felul doi



3. Alimentele congelate nu sunt "naturale"

Temperatura joasa nu altereaza continutul de principii nutritive,vitamine si minerale .



4. Margarina mai buna decat untul.

Nu.Procedeele de productie care duc la optinerea margarinei alterereaza acizii grasi facandu0i calitativ mai scazuti nutritional



5. Prepararea la microunde e daunatoare .

Cuptorul cu micrunde permite prepararea fara ulei si nu influenteaza mult continutul de vitamine si minerale .



6. Tigara ajuta la digestie .

Din contra ,nicotina poate face si mai laborioasa digestia pentru ca accentueaza refluxul bilei din duoden in stomac .



7. Orezul are mai putine calorii decat pastele .

Cele doua alimente au continut caloric identic :350 calorii/100g



8. Fructele de mare sunt afrodisiace.

Nu alimentele sunt cele care influenteaza pozitiv prestatia sexuala ci atmosfera in care sunt consumate



9. Laptele care nu se srica repede contine conservanti .

Fals. Acesta este supus unei tehnologii speciale : este incalzit la 135 Grade Celsius si racit apoi instant .



10.Toxinele pot fi indepartate din ciuperci daca le fierbi mai multe ore .

In cele mai multe cazuri , toxinele din ciuperci sunt extrem de rezisrtente la tratamentul termic .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu