duminică, 15 februarie 2009

Baile de abur si compresele cosmetice

Multi oameni care sufera de impuritati ale tenului , cosuri, acnee, pori dilatati, isi pierd speranta de a iesi vreodata in lume cu chip curat. Cu toate acestea, cosmetica naturista ofera sanse reale pentru ca aceste suferinte ale obrazului sa poate fi tratate si vindecate.
O ingrijire corecta si consecventa a tenului, compusa din bai de abur, comprese si peeling, curata si linisteste pielea incarcata, regularizand productia de grasime si sebum .
Dar si pielea normala sau cea uscata au nevoie de ingrijire, pentru a-si pastra cat mai mult frumusetea.
O data pe luna ( sau mai bine de doua ori ) e ideal sa ramanem „la baza” in week-end si sa ne transformama baia in institut de frumusete.



Este una dintre cele mai vechi si eficiente metode de curatire a obrazului. Se fac fie cu uleiuri esentiale , aromate, fie cu plante. Prin aburii fierbinti, obrazul transpira putenic si elimina in felul acesta murdaria, toxinele si celulele moarte din piele. In plus, caldura deschide porii, ceea ce transforma obrazul intr-un teren ideal pentru tratamentul cosmetic.

Atentie !
Baile de abur nu se recomanda in cazul tenurilor sensibile, pentru ca fierbinteala dilata vasele de sange si eventualele vinisoare rosii pot plesni. Femeile insarcinate si asmatice trebuie, de asemenea, sa renunte la aburi. In schimb pot folosi compresele fierbinti, care au acelasi efect, dar sunt mai putin vatamatoare.




Ingrediente : 1-2 litri de apa data in clocot, ulei aromat la alegere.

Cum se procedeaza : Puneti apa la fiert, turnati-o intr-un vas cu capacitate mare si adaugati 5 picaturi de ulei aromat. Aplecati-va capul spre lighean si acoperiti-va cu un prosop, pentru ca aburii sa nu poata iesi afara. In caz ca aveti pilelea uscata sau sensibila nu trebuie sa stati mai mult de 5 minute. Daca aveti ten normal sau gras , puteti ramane 10 minute.



Ingrediente :
(pentru orice tip de ten ) : cate o lingura de flori de sunatoare,salvie, rozmarin, musetel, un litru de apa.

Cum se procedeaza :
amestecati toate plantele, luati 2 linguri de amestec si opariti-le cu apa.
Acoperiti-va capul cu un prosop si ramaneti in aburii parfumati zece minute.






Compresele au acelasi efect ca si baile de abur, stimuleaza circulatia singelui, umezesc bine fata si scot la suprafata punctele negre si celelate impuritati. Inainte de a le aplica, se recoamnda sa ne stergem bine fata cu un demachiant ( eventual lapte sau smantana proaspete ) pentru ca pielea sa preia mai bine substantele active.



Ingredinete: 1 litru de apa , apa de flori de la magazinele naturiste -trandafiri, portocale, isop, etc.
Cum procedam:Infierbantati apa, adaugati apoi apa de flori in proportie de 1:5. Inmuiati un prosopel flausat in lichid . Stoarceti-l bine si aplicati-l pe fata cat mai fierbinte posibil, dar evitati arsurile. Inspirati adanc mireasama de flori si repetati procedeul, dupa ce compresa se raceste.






Iata recomandarea specialistilor :
  • tenul gras - abur cu ulei aromat de lavanda
  • tenul uscat - abur cu ulei aromat de portocale
  • tenul mixt - bai de abur cu ulei aromat de trandafiri
  • tenul incarcat, cu puncte negre si cosuri - aburi cu ulei aromat de menta

Articol preluat din "Asul Verde"

Un comentariu:

  1. Pe langa o dieta si exercitii la gym, se recomanda baile de aburi si sauna. Cate minute si de cate ori pe saptamana este recomandat sa faci bai cu aburi si sauna ? Ce ajuta mai mult la eliminarea celulitei ?

    RăspundețiȘtergere